duminică, 28 aprilie 2013

TOP 10 cele mai SÂNGEROASE personaje din Biblie

Biblia este cea mai bine vândută carte a tuturor timpurilor. Şi nu degeaba! Poate să conţină mai multă violenţă decât orice război din istoria de după Hristos. Atâta timp cât are un cod de etică agreat, la un moment dat, de mai toată lumea, totul e în ordine.
Din nefericire, multe dintre personajele biblice, despre care se spune că sunt drepte, onorabile şi au multe virtuţi, sunt responsabile pentru cele mai mari atrocităţi ale istoriei noastre, potrivit celor de la site-ul Listverse.com, care reproduc citate din Biblia în versiunea King James, adică Biblia autorizată a Angliei, tradusă din limbile originale - ebraică şi greacă - în limba engleză, la cererea Regelui James I al Angliei.
1. Elisei a fost desemnat succesor al Sfântului Ilie după ce acesta din urmă a fost chemat la cer de către Dumnezeu. Ce nu ştiu toţi despre Elisei este că era chel. Pe când intra în orașul Betel, un grup de copii a început să râdă de el tocmai pentru că nu avea păr. Ce a făcut profetul Elisei? I-a blestemat pe copii să moară. Imediat, doi urşi au venit de nicăieri şi i-au măcelărit pe micuţi. Unul dintre cei mai importanţi profeţi omoară brutal 42 de copii pentru că au râs de el. Acum, este un sfânt venerat.
2. Yael - Cel mai probabil, nu aţi auzit de Yael până acum. Singurul rol pe care l-a avut în Biblie a fost să câştige încrederea unui bărbat, ca apoi să-l omoare. Yael, soţia lui Herber Kenitul, apare în "Cartea Judecătorilor", în care este descrisă lupta dintre doi generali: Barak, generalul armatei israelite, şi Sisera, liderul armatei canaanite. Cele două armate se întâlnesc pe malul unui râu şi dau startul unui război în care 10.000 de oameni luptă contra 10.000 de oameni. Cel care iese victorios este Barak, aşadar Sisera admite că a pierdut si, ca nu cumva să-şi piardă şi propria viaţă, fuge, singur, în deşert.

Fără niciun ajutor, Sisera bântuie prin deşert până dă de cortul unui aliat de-al lui, un bărbat pe nume Herbert Kenitul. Soţia lui Herbert, Yael, fuge să-l întâmpine pe Sisera şi îl invită în cort, spunându-i că nu are de ce să se teamă. L-a ascuns sub o pătură, a aşteptat să adoarmă, după care a luat un ţăruş de cort şi i l-a înfipt în tâmplă. După ce l-a omorât pe Sisera, Yael îi arată cadavrul lui Barak, care îl urmărise până la cort. Prin minciuni, înşelăciune şi înjunghiat pe la spate au prosperat copiii lui Israel.
3. Regele David este, fără îndoială, cel mai neprihănit om din Biblie (chiar dacă doar el singur a ucis şi a circumcis 200 de oameni pentru o soţie). Când fiul lui David, Solomon, a evitat să o apuce pe calea sfinţeniei, Dumnezeu, din dragoste pentru David, i-a dat o pedeapsă mai uşoară. Aşa cum arată toate aceste exemple, brutalitatea şi genocidul merg mână în mână cu dreptatea şi, de obicei, cei neprihăniţi sunt cei care instigă la sacrificarea altor vieţi.

Fără nicio informaţie de context care să explice motivul, Biblia ne spune că David ia o armată şi invadează mai multe teritorii învecinate. Aflăm că oamenii pe care i-a ucis erau locuitori vechi ai pământurilor respective, aşadar concluzia pe care putem s-o tragem este că pur şi simplu a "scăpat" de indigeni. Armata lui David a omorât toţi bărbaţii şi toate femeile, după care a cărat vitele la ei în ţară, lasând oraşele în ruine.

Până şi povestea lui David şi a lui Goliat, care este spusă de obicei copiilor, nu este istorisită până la final pentru că este prea violentă. După ce David îl omoară pe Goliat cu o piatră, îi retează capul şi îl poartă cu el.
4. Samson a fost un bărbat căruia Dumnezeu i-a dat puteri supraomenești ca să-i distrugă pe filistenii cei răi (Imperiul Galactic al Bibliei). Numai că toată puterea lui stătea în păr, pe care nu trebui să şi-l taie. Chiar și din perspectiva "unui erou drept care distruge răul tiran", Samson este singurul vinovat pentru tot ce i se întâmplă şi iese din necazuri omorând şi mai mulţi oameni. Din orice alt punct de vedere, Samson este un psihopat criminal.

În "Judecători", Samson face un pariu cu 30 de oameni. Dacă vor da răspunsul corect la o ghicitoare propusă de el, le va da 30 de cămăşi de mătase. Pentru că voiau să câştige pariul, bărbaţii reuşesc să o păcălească pe soţia lui Samson şi află răspunsul. Samson, care nu era genul de om care să se dea înapoi de la o datorie, alege calea onorabilă: se duce şi omoară 30 de bărbaţi, le fură hainele şi aşa îi plăteşte pe cei cu ghicitoarea. Samson a omorât 30 de oameni, cam tot atâţia cât a recunoscut că a omorât Ted Bundy. Singura diferenţă este că Samson ucide, mai tâtziu, alte 1.000 de persoane cu un os de măgar.
5. Ilie, învăţătorul lui Elisei, a fost profetul pe care Dumnezeu l-a ridicat la cer cu un car de foc. Într-adevăr, Ilie a fost un sfânt. În vremea în care era profet în Israel, a fost o perioadă în care mulţi oameni au început să i se închine lui Baal, un zeu păgân. Ilie n-a fost de acord cu aşa ceva şi s-a hotărât să le vină de hac israeliţilor.

În "Regi", aflăm că Ilie a adunat 450 de profeţi ai lui Baal şi i-a provocat să omoare un taur, să-l pună pe altar şi apoi să se roage la Baal să aprindă focul pe rugul de sacrificiu. S-au rugat ore întregi, dar degeaba, pentru că nu s-a întâmplat nimic. A venit rândul lui Ilie. A omorât un taur, l-a pus pe altar şi apoi s-a rugat la Dumnezeu să-l aprindă. Focul a izbucnit instantaneu. Imediat, profeţii lui Baal s-au convertit la creştinism, dar Ilie nu era mulţumit. Aşa că i-a dus pe toţi lângă un râu şi i-a executat pe rând.
De fapt, Ilie a demonstrat de-a lungul timpului cât de sfânt era. Tot în "Regi" aflăm că regele ordonase ca o armată de 50 de oameni să se ducă şi să-l aducă pe Ilie. Când soldaţii l-au găsit, Ilie a spus: "Dacă eu sunt omul lui Dumnezeu, atunci să se pogoare foc din cer şi să te mistuie pe tine şi pe cei cincizeci ai tăi". Şi i-a omorât pe toţi. La fel a făcut şi cu ceilalţi 100 de soldaţi care au venit după el.
6. Iefta era fiul lui Galaad, un om bogat. Mama lui, pe de altă parte, era o prostituată, ceea ce însemna că el era condamnat la exil. Aşa cum i-a fost scris, Iefta, încă tânăr şi fără nicio moştenire, a fost alungat de acasă pentru că "era fiul unei femei ciudate".
Anii au trecut şi copiii lui Israel au plecat la război (sau au rămas în război - ei erau în război mai tot timpul). L-au căutat pe Iefta şi l-au rugat să se întoarcă în Galaad (aşa îl chema pe tatăl lui, dar la fel se nume şi locul unde se născuse) şi de acolo să conducă armatele lor împotriva amoniţilor. Atunci, regele amoniţilor a cerut Israelului să-i lase să trăiască în pace. Răspunsul dat de fiii lui Israel poate fi motivul din spatele fiecărei cruciade pe care au purtat-o: "Tot ce ne-a dat în stăpânire Domnul, Dumnezeul nostru, înaintea noastră, noi să nu stăpânim?!".

Aşadar, Iefta a condus atacul, dar înainte de luptă a făcut un târg cu Dumnezeu: "Lasă-ne să câştigăm şi voi sacrifica primul lucru care mă va întâmpina când mă voi întoarce acasă". Dumnezeu şi-a ţinut cuvântul şi, când Iefta s-a întors acasă, fiica lui a alergat să-l întâmpine. La rândul lui, Iefta şi-a ţinut făgăduiala - şi-a sacrificat fiica, singurul lui copil, ca să-i mulţumească lui Dumnezeu.
7. Iehu a devenit rege al Israelului după o lovitură de stat prin care a fost dat jos împăratul anterior, Ioram. În urma luptei, Iehu i-a vânat şi i-a ucis pe toţi membrii familiei lui Ioram - 70 la număr - şi le-a aruncat capetele la porţile oraşului. Apoi a dat peste mama lui Ioram cu carul.

Ca rege nou, uns de către profetul Elisei, Iehu a trebuit să-şi facă puţină curăţenie în gospodărie. Din "Cartea a II-a Regilor" aflăm că Iehu a lansat zvonul că se închina lui Baal şi le-a cerut tuturor slujitorilor lui Baal din regat să vină la un sacrificiu cu mare fast în onoarea zeului păgân.
Unul după altul, oameni din tot regatul au fost conduşi în casa lui Baal. Nu se ştie exact câţi erau, doar că interiorul era plin de la un capăt la altul. După ce s-a asigurat că toţi slujitorii lui Baal sunt în casă, Iehu le-a ordonat soldaţilor săi să intre peste oameni şi să-i omoare. Asta este una dintre definiţiile literale ale genocidului. Dumnezeu l-a recompensat pe Iehu, astfel că urmaşii săi au domnit pe tronul Israelului timp de patru generaţii.
8. Iosua - Povestea despre cum Iosua a distrus zidurile Ierihonului cu explozia de trompete este subiect de legendă. Dar genocidul abia acum urmează: odată ce zidurile cetăţii s-au prăbuşit, armata lui Iosua a intrat în oraş şi a ucis bărbaţi, femei şi copii fără să ţină cont de nimic: "Tot ce era în cetate, bărbaţi şi femei, copii şi bătrâni, până la boi, oi şi măgari".

Ceea ce povestea omite să ne spună este că bătălia asta n-a fost una izolată. Iosua pornise un adevărat măcel în tot Israelul. Iată cinci cuvinte lipsite de sens: Libna, Lachis, Eglon, Hebron, Debir. Fiecare dintre ele reprezintă un oraş plin de oameni  pe care, potrivit "Cărţii lui Iosua", armata lui Iosua l-a devastat complet. A "nimicit cu desăvârşire tot ce avea suflare".
9. Moise este faimos pentru că i-a condus pe copiii lui Israel din Egipt. Cartea Exodului acoperă poveştile cu cele zece urgii, cu despărţirea Mării Roşii şi primirea Decalogului de la Dumnezeu (printre care şi "să nu ucizi"). Cu toatea astea, abia în "Cartea Numerelor" sunt povestiţi cei 40 de ani în pustietate, pedeapsă care le-a fost dată israeliţilor pentru că nu au vrut să atace un oraş. Şi, în loc să pribegească, fiii lui Israel și-au petrecut o mare parte din timp invadând alte orașe.

După o luptă victorioasă împotriva poporului madianit, Moise a dat următorul ordin ridicol: "Ucideţi dar toţi copiii de parte bărbătească şi toate femeile ce-au cunoscut bărbat, ucideţi-le. Iar pe fetele care n-au cunoscut bărbat, lăsaţi-le pe toate vii pentru voi". Concret, soldaţii aveau permisiunea să violeze toate fetiţele madianiţilor.

10. De la Elisei şi până la Moise am văzut prin faţa ochilor cum zeci de oraşe au fost complet devastate şi cum toţi oamenii care le locuiau au fost omorâţi cu sânge rece. Am văzut ordine la viol, la genocid religios, la ucidere de copii şi la sacrificii umane. Şi toate astea fie prin mâna lui Dumnezeu, fie la comanda lui. Aşadar, cel mai sângeros personaj al Bibliei este chiar Dumnezeu, care a permis ca toate astea să se întâmple. Religia din anii 800 înainte de Hristos cu cea de acum au ceva în comun? Da. Dumnezeu...

Top 10 escrocherii pe Facebook

Aproape un sfert din escrocheriile de pe Facebook promit utilizatorilor să le dezvăluie cine le-a văzut profilul, relevă un studiu realizat de Bitdefender, în urma analizei datelor disponibile în perioada octombrie 2012-martie 2013.

Pe locul doi în topul escrocheriilor se află un presupus film deocheat, care o înfăţişează pe cunoscuta cântăreaţă Rihanna. Un click pe un astfel de link instalează viruşi pe calculatoarele victimelor şi îi păcăleşte să dezvăluie date personale.

Potrivit studiului, în ultima jumătate de an, Rihanna şi Taylor Swift au fost numele de vedete cele mai folosite pentru a păcăli utilizatorii. Acestora le urmează Kim Kardashian, Megan Fox, Justin Bieber, Selena Gomez şi Chris Brown.

Dacă în România utilizatorii sunt mai atraşi de escrocheria ’’Vezi cine ţi-a văzut profilul’’, în Franţa oamenii se lasă păcăliţi să îşi "schimbe" culoarea paginii de Facebook.
Englezii şi spaniolii, în schimb, cad repede în capcana promisiunii că pot afla care dintre foştii iubiţi le verifică profilul.

Top 10 escrocherii pe Facebook:
1. Numărul total de vizitatori - 23,86% (limba engleză)
2. Video porno cu Rihanna şi iubitul ei - 17,09% (limba engleză)
3. Am aflat cum să îi văd pe cei care se uită la profilul meu - 5,31% (limba spaniolă)
4. Verifică dacă te-a şters un prieten - 5,18% (limba engleză)
5. Spune adio paginii de Facebook albastre - 4,16% (limba franceză)
6. Clip video porno cu Taylor Swift - 3,76% (limba engleză)
7. Bilete “gratis” la Disneyland - 2,55% (limba engleză)
8. Activează-ţi butonul “nu îmi place” - 2,15% (limba engleză)
9. Îi pot vedea pe cei care mă spionează - 1,67% (limba engleză)
10. Schimbă-ţi culoarea de Facebook - 1,64% (limba spaniolă)
Altele - 32,53%

Top 5 cele mai urâte telefoane mobile

De foarte mult timp oamenii au tot încercat să rupă barierele tehnologiei şi design-ului, dar în unele cazuri nu au reuşit să le combine favorabil pe cele două, scrie likeit.ro.

Pe locul 5 se află Samsung Galaxy S4, un telefon bun, dar pe care îl strică mărimea.

Locul 4 este ocupat de Nokia 7600, un telefon care ar fi trebuit să semene cu o lacrimă. Încercarea de a ţine acest gadget într-o singură mână s-a dovedit aproape imposibilă, mai ales că era la fel de gros ca un pachet de ţigări.

Pe al treilea loc se află Motorola Flipout, un telefon ce poate primi cu uşurinţă premiul pentru cel mai pătrăţos smartphone.

Pe locul secund se află Nokia 3620, un telefon ce şi-a dorit să imite modelul T61z de la Sony Ericsson, dar care a fost un eşec total. 

Pe primul loc în topul celor mai urâte telefoane mobile se află LG VX9800, un telefon cu clapetă orizontală ce a fost creat ca model de competiţie pentru Veriyzone.

sâmbătă, 27 aprilie 2013

TOP 10 sfaturi pentru a reusi sa slabesti

1. Gandeste-te adesea la felul in care ti-ai dori sa arati. Incearca sa te imaginezi supla si acest lucru te va ajuta sa tii dieta pana la capat. Inainte de a te culca, gandeste-te la felul in care vei arata dupa ce vei slabi.

2. Fa multa miscare. Renunta la serviciile liftului, nu lua autobuzul chiar din fata casei, ci mergi pe jos o statie. Fa gimnastica in timp ce gatesti si daca ai timp mergi la o sala de fitness.

3. Foamea poate fi diminuata cu ajutorul sucurilor. Sucul de la o lamaie amestecat cu un pahar de apa este ideal inainte de masa. Iti va diminua senzatia de foame si nu vei mai avea tendinta sa mananci peste masura. Dar sucurile nu trebuie sa aiba zahar. Poti apela la un inlocuitor pentru zahar, care contine mai putine calorii. 

4. Gateste cu o zi inainte. Astfel vei putea respecta mancarurile indicate in dieta. Cand te vei intoarce acasa infometata, vei putea sa te asezi la masa imediat si vei evita sa mananci tot ce-ti pica in mana.

5. Mananca incet. Te vei satura mai repede si astfel vei ajuta digestia. Alimentele mestecate indelung se imbiba cu mai multa saliva, dand sentimentul de satietate si usurand digestia. Daca vei face astfel, la un moment dat vei observa ca te-ai saturat inainte sa fi terminat mancarea din farfurie.

6. Ridicate de la masa inainte sa termini totul din farfurie. In acest mod vei observa ca de fapt te-ai saturat. Ca sa ai pe deplin acest sentiment, bea un pahar cu apa.

7. Nu te culca dupa masa. Din contra, fa miscare. Plimba-te sau gaseste-ti de lucru prin casa. Astfel digestia se va face mai usor.

8. Nu manca gustari hipercalorice. Chiar daca ti-e foame si esti tentata sa gusti alune, biscuiti, prajituri, inghetata, bea mai intai un pahar cu apa, apoi mananca ceva mai sanatos: un mar, o banana, un iaurt degresat.

9. Nu face cumparaturi cand esti infometata. Vei fi tentata sa cumperi multa mancare care are multe calorii. In schimb, daca planifici din timp ce ar trebui sa mananci, nu vei fi tentata sa cumperi in plus si vei alege alimentele care nu te ingrasa.

10. Bea cel putin un litru si jumatate de apa (de preferat cea plata). Apa te va ajuta sa scapi de toxinele din corp si sa mentii frumusetea pielii.

Top 15 Most Popular Blogs

1 | HuffingtonPost
67 - eBizMBA Rank | 54,000,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 53 - Compete Rank | 26 - Quantcast Rank | 122 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

2 | TMZ
228 - eBizMBA Rank | 19,000,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 220 - Compete Rank | 57 - Quantcast Rank | 407 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

3 | BusinessInsider
455 - eBizMBA Rank | 12,100,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 601 - Compete Rank | 217 - Quantcast Rank | 546 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

4 | engadget
479 - eBizMBA Rank | 11,500,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 808 - Compete Rank | *250* - Quantcast Rank | 378 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

5 | PerezHilton
570 - eBizMBA Rank | 10,200,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 882 - Compete Rank | 251 - Quantcast Rank | 577 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

6 | Gizmodo
575 - eBizMBA Rank | 10,100,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 1,103 - Compete Rank | 150 - Quantcast Rank | 472 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

7 | Mashable
579 - eBizMBA Rank | 10,000,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 803 - Compete Rank | 612 - Quantcast Rank | 323 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

8 | TechCrunch
615 - eBizMBA Rank | 7,500,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 607 - Compete Rank | *860* - Quantcast Rank | 377 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

776 - eBizMBA Rank | 6,000,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 1,005 - Compete Rank | 458 - Quantcast Rank | 866 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

10 | lifehacker
860 - eBizMBA Rank | 5,500,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 1,298 - Compete Rank | 463 - Quantcast Rank | 819 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

11 | The Daily Beast
928 - eBizMBA Rank | 5,000,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 851 - Compete Rank | 299 - Quantcast Rank | 1,633 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

12 | SmashingMagazine
967 - eBizMBA Rank | 4,600,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 1,142 - Compete Rank | *990* - Quantcast Rank | 768 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

13 | FailBlog
1,001 - eBizMBA Rank | 4,400,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 1,417 - Compete Rank | 549 - Quantcast Rank | 1,038 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

14 | Kotaku
1,217 - eBizMBA Rank | 4,100,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 1,875 - Compete Rank | 584 - Quantcast Rank | 1,192 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

15 | boingboing
1,387 - eBizMBA Rank | 3,500,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 1,466 - Compete Rank | 911 - Quantcast Rank | 1,784 - Alexa Rank.
The Most Popular Blogs | Updated 4/15/2013 |

Top 15 Most Popular Video Websites | April 2013

1 | YouTube
4 - eBizMBA Rank | 450,000,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 4 - Compete Rank | 4 - Quantcast Rank | 3 - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

2 | NetFlix
81 - eBizMBA Rank | 55,800,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 34 - Compete Rank | 108 - Quantcast Rank | 100 - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

3 | hulu
110 - eBizMBA Rank | 40,000,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 121 - Compete Rank | 39 - Quantcast Rank | 171 - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

4 | DailyMotion
159 - eBizMBA Rank | 27,000,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 278 - Compete Rank | 98 - Quantcast Rank | 101 - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

5 | MetaCafe
192 - eBizMBA Rank | 26,000,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 291 - Compete Rank | 95 - Quantcast Rank | 191 - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

6 | MySpace Videos
206 - eBizMBA Rank | 24,200,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 205 - Compete Rank | *207* - Quantcast Rank | N/A - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

7 | Yahoo! Screen
310 - eBizMBA Rank | 17,000,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | *450* - Compete Rank | *170* - Quantcast Rank | N/A - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

8 | Vimeo
310 - eBizMBA Rank | 16,950,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 485 - Compete Rank | 187 - Quantcast Rank | 258 - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

9 | Break
347 - eBizMBA Rank | 15,000,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 421 - Compete Rank | 174 - Quantcast Rank | 447 - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

10 | TV
380 - eBizMBA Rank | 13,900,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 361 - Compete Rank | *60* - Quantcast Rank | 718 - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

11 | Veoh
402 - eBizMBA Rank | 13,300,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 359 - Compete Rank | 513 - Quantcast Rank | 335 - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

12 | UStream
442 - eBizMBA Rank | 12,000,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 624 - Compete Rank | 93 - Quantcast Rank | 609 - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

13 | Justin.tv
803 - eBizMBA Rank | 7,100,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 942 - Compete Rank | 763 - Quantcast Rank | 704 - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

14 | VideoBash
843 - eBizMBA Rank | 5,600,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 874 - Compete Rank | 423 - Quantcast Rank | 1,233 - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

15 | OVGuide
1,077 - eBizMBA Rank | 4,000,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 791 - Compete Rank | 347 - Quantcast Rank | 2,093 - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 | 

*16* | VEVO
1,291 - eBizMBA Rank | 3,900,000 - Estimated Unique Monthly Visitors | 311 - Compete Rank | *700* - Quantcast Rank | 2,863 - Alexa Rank.
Most Popular Video Websites | Updated 4/15/2013 |

marți, 23 aprilie 2013

TOP ȘAPTE MINUNI ALE LUMII pe care NU ai cum să ți le explici!

1. Ochiul Africii, Mauritania 
Această formațiune circulară perfectă seamănă foarte bine cu un glob ocular și a fost descoperită atunci când astronauții aflați pe orbită au observat un ochi bizar care se uita la ei. Deși inițial s-a crezut că este craterul unui meteorit care a căzut pe pământ în trecut, formațiunea cu diametrul de 50 de km ar putea să fie doar o zonă stâncoasă formată în urma eroziunilor.
Cu toate acestea, unii spun ca aici ar fi fost o pistă de aterizare pentru extratereștri.


2. Deșertul de Sare, Bolivia, America de Sud

O altă regiune care impresionează prin misterul și priveliștea sa este deșertul de sare din Bolivia. În 1969, Neil Armstrong și Buzz Aldrin pășeau pentru prima oară pe Lună. Pe lângă peisajele misteriose pe care le-au observat acolo, cei doi au fost fascinati de un petec intins de un alb perfect care se zarea pe suprafata scoartei terestre.
 Salar de Uyuni se află în sud-vestul Boliviei şi este cea mai mare câmpie de sare din lume. Aceasta are o suprafaţă de aproximativ 10.000 de kilometri pătraţi. Suprafaţa sa de culoare albă şi cerul albastru intens creează uneori imagini incredibile pentru turiști, în special în timpul sezonului umed atunci când câmpia de sare este acoperită cu apă și se transformă într-o oglindă imensă.
Zona poate fi periculoasă pentru cei care nu sunt obișnuiți cu aceste meleaguri albe, deoarece se pot rătăci foarte ușor, punctele de orientare în deșertul de sare lipsind cu desăvârșire. Slar de Uyuni se află la o altitudine de peste 3.500 de metri deasupra nivelului mării, în apropiere de crestele Anzilor.
Potrivit unei legende locale, câmpia de sare s-a format atunci când Tunupa, soția unui uriaș, Kushku, a fost părăsită aici de către acesta, împreună cu copilul pe care îl alăpta, iar locul s-a născut din lacrimile sale amestecate cu laptele matern. De aceea, locul mai este cunoscut și sub numele de Salar de Tunupa.

3. Valea Morții, SUA


Valea Morții este un loc extrem de neprimitor și enigmatic, unde gravitația parca o ia razna. Pe o suprafață perfect plană pietrele se mută fără a fi mișcate de nimeni. Celebre sunt și darele pe care le lasa acestea în pamantul uscat și dupa care se observă cat de mult s-a mișcat o piatră în câțiva ani.
Pietre care cântăresc aproape cât un om se pot muta pe cont propriu; aceste pietrele ciudate ”navighează” prin Valea Morții, alunecând pur și simplu prin văi nelocuite, care sunt acoperite de noroi uscat în timpul verii și de gheață iarna. Locul lor de acțiune este Racetrack Playa, un lac ce în prezent este secat, și care se află situat în partea de nord a Munţilor Panamint din California. Zona este faimoasă pentru pietrele ”plimbărețe”, roci care se muta într-un mod misterios pe suprafaţa acesteia.


Geologii au făcut numeroase cercetări care nu au dus la niciun rezultat. Și totuși pietrele alunecă pe un teren foarte neted, arătând traseul parcurs de ele într-un mod foarte clar, lăsând în noroi urme adânci. Unii specialiști au fost de părere că pietrele ”navighează” când noroiul este umed, și când pe suprafața lor apar mici particule de gheață, iar astfel sunt împinse cu ajutorul vântului. Totuși acest lucru nu este în totalitate adevărat, deoarece pietrele se mişcă în timpul verii, când temperatura este mult prea mare şi se usucă până și pietrele.
4. Great Blue Hole, insulele Belize 
Great Blue Hole chiar este cavitatea cea mai adâncă  din lume. Pe langa acest aspect, Great Blue Hole este de un albastru impresionant, de la care vine și denumirea. Ceea ce este cu adevarat spectaculos la aceasta groapă perfect simetrică în ocean este faptul că nu poate fi determinat în urma cărui proces s-a format. Studiile au arătat clar că această groapă nu s-a format în urma vreunei erupții vulcanice sau a prăbușirii vreunui versant.


5. Moeraki Boulders, Noua Zeelanda
Pietrele de pe plaja Koekohe Beach din Noua Zeelandă sunt perfect sferice, iar ca și în cazul minunilor exemplificate mai sus, nimeni nu știe exact cum s-au format.

6. Pădurea de Piatră, China
Pădurea de Piatră din China este un mister pentru modul în care s-a format. Formațiunile seamănă perfect cu siluetele unor copaci înghețați.
Shilin sau “Stone Forest” reprezintă o zonă de formaţiuni carstice situată în Shilin Yi, provincia Yunnan din sud-vestul Chinei, la aproximativ 85 km de oraşul Kunming. Rocile par să se înalțe  din sol precum niște stalagmite, creând astfel iluzia unei păduri din piatră.

7. Rosin Split Apple Rock, Noua Zeelanda
O altă minune a naturii care uimește prin aspectul său este piatra spartă în două bucăți din Noua Zeelandă. Dupa cum se observă și în imagine, piatra este perfect despicată în două bucăți, așa cum o pâine este tăiată de un cuțit.

Surse: stiri.rol.roplanetoddity.comtravelkat.com & planetoddity.com

Top 6 cele mai frumoase Gradini din lume

1. Gradina Meditatiei Cosmice - Scotia

Deschisa o singura zi pe an, gradina are drept sursa de inspiratie ... matematica, dar si stiintele exacte. Este unica in lume ca design. A fost amenajata in 1989 de Charles Jencks si sotia sa Maggie Keswick in apropiere de Dumfries (Scotia).




Modul in care sunt grupate plantele este prea putin important, ceea ce aduce un surplus de originalitate acestei gradini sunt sculpturile si ansamblurile metalice care "mobileaza" spatiul si care ii indeamna pe vizitatori, bineinteles, la meditatie.

2. Gradinile Keukenhof - Olanda

O explozie de flori multicolore face ca Gradinile Keukenhof sa fie percepute ca o adevarata opera de arta. Faimoase in intreaga lume, ele reprezinta una dintre cele mai populare destinatii turistice din Olanda. Gradinile adapostesc nu mai putin de 7 milioane de lalele de diverse specii, cea mai pretioasa fiind laleaua neagra importata din Rusia denumita "Baba Yaga".


3. Suan Nong Nooch - Thailanda

Acest incredibil parc situat in Pattaya, Thailanda, impresioneaza prin frumusetea si complexitatea arhitecturii peisagiste.

Initial, proprietarii si-au dorit sa foloseasca cei 600 de acri de pamant cumparati in 1954 pentru a face o plantatie de pomi fructiferi, dar au sfarsit prin a pune la punct cu multa maiestrie o gradina de plante tropicale si de flori ornamentale spectaculoase. In prezent, gradina este vizitata zilnic de circa 2.000 de iubitori ai plantelor.


4. Versailles - Franta

Probabil cele mai faimoase in intreaga lume, gradinile palatului Versailles au fost amenajate in timpul regelui Ludovic al XIV-lea. Dimensiunile impresionante au necesitat o munca pe masura pentru a trasa liniile unice in lume, care se disting atat de bine de la ferestrele palatului.


Mii se specii de plante au fost cu grija tranplantate aici de adevarate "regimente" formate din sute de gradinari priceputi.

5. Gradinile Butchart - Canada

Gradinile Butchart sunt in topul celor mai impresionante gradini ale lumii, fiind numite si "poarta catre Paradis".


 Desi acopera o zona mai mica, de doar 50 de acri, frumusetea lor este rapitoare, atat vara cat si pe timpul iernii.

6. Gradina Yuyuan - China

Gradina Yuyuan a luat fiinta in urma cu peste 400 de ani. Construita in stil traditional chinezesc, cu numeroase stanci, podete si dragoni sculptati, gradina are numeroase zone distincte si pavilioane speciale.


Razboiul civil de la mijlocul secolului XIX a produs stricaciuni imense, dar in 1956 edilii orasului Shanghai au decis sa ii redea frumusetea si gratia.

Gradina a fost redeschisa publicului in 1961, iar de atunci atrage sute de mii de turisti in fiecare an.
(Sursa: ziare.com)

luni, 22 aprilie 2013

Top 10 Cele ciudate locuri cu Scari

1. Scarile cascadei
Unde se afla?  In Padurea Neagra, Wurzburg, Germania 
Unde duc? Iesite parca dintr-o poveste de Hans Christian Andersen, intunecate si marete, acestea se indreapta spre o cascada si prilejuiesc o panorama fotografiata in fiecare an de mii de turisti.
        

2. Treptele Canionului
  
Unde se afla? In Ecuador , la cascada Pailon del Diablo. 
Unde duc? Concepute sa coboare pana in fundul uneia din cascadele cele mai renumite din America de Sud, pe un drum in cea mai mare parte invaluit in ceata, sunt o priveliste in care se poate experimenta un efect spectacular, insotit de colibrii, pescarusi si alte pasari locale.

3. Fantana de la Chand Baori

Unde se afla? In India.
Unde duc? Coborarea acestor trepte duce la o fantana uriasa, construita in secolul al X-lea pentru a aduna caderile de ploaie din regiune si a le acumula in lacuri temporare. Structura  detine un total de 3.500 de trepte si coboara pana la o adancime de 30 metri. Dupa care intri la apa, desigur.
        

4. Scarile din Elbsandsteingebirge 
Unde se afla? In Sächsische Schweiz, Germania.
Unde duc? Unele tepte sunt taiate direct in piatra acestor munti. Dateaza din secolul al XIII-lea si au fost erodate de vant si apa, dar asa au ramas, fiind folosite zilnic de turisti. 487 de trepte, credeti sau nu, au fost restaurate si argite in secolul XVIII pentru a facilita tranzitul.
        
 5. Coltul de stanca din Guatape
Unde se afla? Antioquia, Columbia
Unde duce? Coltul este un monolit autentic de piatra cu o inaltime de 220 metri. Scarile au fost construite din ciment, direct pe piatra, efectuandu-se o crapatura ciudata care faciliteaza asezarea structurii. Ca sa ajungi in varf, trebuie sa urci cele 702 trepte.


6. Scara Haiku
Unde se afla? In Oahu, Hawai.
Din ce este? Din metal.
Unde duce? In mica insula Oahu exista aceasta extraordinara scara de 3922 de trepte care se intinde, suind si coborand o colina de 850 metri. A fost creata pentru a facilita instalarea unei antene in 1942. In mare parte din lemn, a fost modernizata in 1950, dar din 1987 este inchisa pentru public.
     
7. Drumul Incas
Unde se afla? In Peru.
Unde duce? Un vechi drum comercial care uneste Cuzco de orasul Machu Pichu. Din cauza accidentatei geografii a zonei, drumul incas trebuia sa aiba curbe si serpentine pentru a se putea urca intre munti si masive. Rezultatul: kilometri si kilometri de trepte, in unele locuri foarte nesigure, cum ar fi de pilda vestitele trepte flotante.
  
8. Scara Drumul Crucii

Unde se afla? In Bermeo, Tara Bascilor, Spania.
Unde duce? Aceasta retea nesfarsita de trepte leaga impreuna cu coasta stanca unde se afla o mica biserica datand din secolul al X-lea, pare-se de origine templiera. Ca sa ajungi la schitul San Juan de Gaztelugatze trebuie urcate 231 de trepte si exista goluri intre trepte care sunt identificate a fi urmele pasilor Sfantului Ioan, carora li se atribuie anumite puteri curative. De exemplu se aseaza piciorul pe ele pentru vindecarea monturilor, sau se ating cu palarii, ca sa vindece durerile de cap.

9. Scara melcata din muntii Taihang

Unde se afla? Pe granita dintre provinciile Shanxi si Henan din China.
Unde duc? Aceasta scara melcata de aproximativ 100 metri inaltime a fost instalata recent cu intentia de a atrage anual mii de turisti la frumosii munti Taihang.

Inainte de efectuarea ascensiunii se cere vizitatorilor sa completeze formulare in care sa dea asigurari ca nu au probleme cu inima sau cu plamanii si ca au varsta mai mica de 60 de ani . Si asta pentru ca o simpla alunecare pe  scara metalica atat de ingusta te poate ridica fara indoiala la ceruri, cum spune cantecul celor de la Led Zeppelin.

10. Wayna Pichu
Unde se afla? La Machu Pichu, Peru 

Unde duce? Unele trepte taiate in stanca incoroneaza o ascensiune de 360 metri deasupra orasului propriuzis Machu Pichu. In unele sectoare, ascensiunea se complica, trecand prin portiuni inguste, cu trepte mici si erodate.  Se permite zilnic ascensiunea a doar 400 de turisti si se inchide accesul de la ora 1 noaptea.