Turcia a fost, in 2012, al patrulea stat in topul tarilor care au donat pentru cauze umanitare, se arata intr-un raport realizat de organizatia Asistenta Umanitara Globala.
Raportul arata ca Turcia a contribuit cu mai bine de un miliard de dolari (0,13% din PIB), sub forma de donatie, la mai multe cauze umanitare.
Se pare ca o mare parte din aceasta suma a fost donata catre zonele vecine Turciei, mai ales de cand a inceput conflictul din Siria, scrie BBC News.
350.000 de sirieni s-au refugiat in statul turc de la debutul conflictului.
Turcia este, la randul sau, una dintre tarile care a primit ajutoare importante din partea Uniunii Europene. 3,2 miliarde de dolari au mers, in 2011, catre Turcia din partea institutiilor europene.
Statele Unite ale Americii raman, conform raportului, tara care a adus cea mai mare contributie cazurilor umanitare. Americanii au cheltuit, in 2012, 3,8 miliarde de dolari pe donatii, adica aproximativ 29% din totalul donatiilor facute in toata lumea.
Suedia si Luxemburg sunt tarile care au fost cele mai generoase, fiind in capul listei in ceea ce priveste procentul din PIB care s-a dus catre cauze umanitare.
Organizatia Asistenta Umanitara Globala a transmis ca 76 de milioane de persoane au avut nevoie de ajutor in 2012, spre deosebire de 93 de milioane care au fost in situatii limita in 2011.
17,9 miliarde de dolari, cu 8% mai putin decat in 2011, acesta este totalul donatiilor de anul trecut, dintre care 70% au fost bani dati de guverne.
Organizatia care a emis raportul explica aceasta scadere cu 8%, fata de 2011, prin faptul ca anul trecut nu s-au petrecut mari dezastre.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu