joi, 2 mai 2013

Top 5 Bani cu / pe Blog

Vrei sa stii cum sa faci bani pe internet? Sau sa faci bani cu blogul tau? Am alcatuit un top al acestor platforme din blogosfera romaneasca. Iata-l mai jos:

Locul 5: PIATA DE ADVERTORIALE. E un site aparut de curand, care ofera o interfata destul de prietenoasa. Inregistrarea unui blog poate fi putin dificila pentru un incepator. Nu isi informeaza utilizatorii despre suma minima sau periodicitatea la care isi primesc banii, ceea ce le pune sub semnul intrebarii deocamdata promptitudinea cu care efectueaza platile.

Note cum sa faci bani pe internet? cum sa faci bani cu blogul tau
interfata: 9
usurinta in utilizare: 7
promptitudine: 6
Medie: 7,33

Locul 4: BLOGMONEY. E un site cu vechime, care are deja o oarecare notorietate printre bloggeri. Stabilirea pretului se poate face prin licitatie si negociere directa cu advertiserul, ceea ce ofera multe avantaje, dar si dezavantajul major ca un blogger incepator sa poata "strica" piata postand oferte cu preturi de dumping. Acesta nu este insa unicul dezavantaj: numarul de joburi la care poti aplica e limitat de un numar de puncte alocat fiecarui user si care poate fi marit cheltuind niste bani. Marea problema a platformei este ca e practic imposibil sa contactezi in vreun fel administratorii atunci cand intampini dificultati, deci trebuie sa te descurci singur in orice situatie. Cel mai mare dezavantaj este insa ca o solicitare de plata este onorata in 30 de zile (1 luna!).

Note cum sa faci bani pe internet? cum sa faci bani cu blogul tau
interfata: 9
usurinta in utilizare: 7
promptitudine: 8
Medie: 8,00

Locul 3: ADVERTORIALE. Fara a avea o interfata cu pretentii, site-ul are marele avantaj ca face plati prompte, de doua ori pe luna, in datele de 15 si 30. Dezavantajul este ca platile se fac numai prin Paypal. Inscrierea unui blog insa este o adevarata aventura. Trebuie ca blogul tau sa aiba minim 1 an vechime, iar daca esti hostat pe wordpress, este aproape imposibil sa iti inscrii blogul pe platforma.

Note cum sa faci bani pe internet? cum sa faci bani cu blogul tau
interfata: 8
usurinta in utilizare: 8
promptitudine: 9
Medie: 8,33

Locul 2: e-ADVERTISING.
  e-advertising Site-ul a avut mai multe update-uri, si pare a fi intr-o continua imbunatatire, ceea ce il face sa fie deja un fenomen in blogosfera. Comunicarea cu utilizatorii este excelenta si se face in toate modurile posibile: pe mail, pe chatul propriu, pe Facebook. Dezavantajul major deriva tocmai din popularitatea sa: pentru ca au foarte multe bloguri in baza de date, sansele sa fii inclus pe lista de campanie a unui advertiser sunt relativ reduse. Si asta nu e tot: proprietarii platformei fac totul legal, asa ca la inscriere esti obligat sa semnezi un contract prin care la fiecare plata ti se opreste un impozit de 16% din banii pe care i-ai muncit cu blogul tau. Platile se fac prin Paypal sau in cont bancar atunci cand ajungi la minim 50 RON, dar numai martea, ca sa ai si un ceas bun printre cele 3 ceasuri rele :)

Note cum sa faci bani pe internet? cum sa faci bani cu blogul tau
interfata: 9
usurinta in utilizare: 8
promptitudine: 9
Medie: 8,66

Locul 1: BANI PE BLOG. Un site cvasinecunoscut chiar si pentru mine pana acum putin timp, cu interfata cam ciudata, care m-a cucerit totusi definitiv prin simplitate. La prima vedere poate parea creatia unor amatori, si poate chiar asa si este, dar numai din punct de vedere al web design-ului, pentru ca din toate celelalte puncte de vedere s-au dovedit profesionisti peste masura. Comunicarea cu utilizatorii este excelenta (daca nu uiti sa cauti si in spam :) dar nu e vina lor) si, foarte important, este singura platforma pe care am castigat bani din advertoriale inca de cand blogul meu era la inceput si avea PageRank 0! De fapt, aici poti face bani chiar si fara sa ai un blog, pentru ca ti se ofera o pagina speciala cu proiecte pentru freelanceri, in care poti chiar sa iti subcontractezi joburile, postand la randul tau anunturi de genul "angajez freelanceri"! Platile se fac prin Paypal la un sold minim de 10 EUR (sau echivalent) si prin banca la un sold minim de 50 RON (sau echivalent).

Note cum sa faci bani pe internet? cum sa faci bani cu blogul tau
interfata: 7
usurinta in utilizare: 10
promptitudine: 10
Medie: 9,00

Acest top este alcatuit pe baza unor pareri personale strict subiective, care nu trebuie neaparat sa concorde cu cele ale cititorilor. Daca ai un blog, tot ce poti face este iti formezi propria ta parere despre aceste platforme si sa castigi cat mai multi bani pe fiecare dintre ele. 
cum sa faci bani pe internet? cum sa faci bani cu blogul tau Sursa: Cumparatoarea 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu