sâmbătă, 8 iunie 2013

Top 10 idei împotriva risipei

  1. Păstrează alimentele proaspete pentru mai mult timp reglând frigiderul la o temperatură sub 5˚C.
  2. Pâinea se usucă de obicei şi nu apuci să o mănânci? Stropeşte-o cu puţină apă rece, apoi încălzeşte-o în cuptor.
  3. Nu ţine pâinea în frigider: se învecheşte mai repede. Dacă ai prea multă pâine, foloseşte o parte pentru crutoane.
  4. Ca să verifici prin miros produsele din carne preambalată, trebuie să le ţii mai întâi 30 de minute desfăcute din ambalaj, la temperatura camerei.
  5. Ai fiert prea multe spaghete? Ce e în plus se poate păstra într-un container de plastic închis etanş timp de două zile în frigider.
  6. Mâncarea congelată trebuie consumată în termen de trei luni. După decongelare, nu trebuie păstrată mai mult de 24 de ore.
  7. Înainte de a pune la congelat carnea sau peştele proaspăt, porţionează astfel încât să nu decongelezi mai mult decât ai nevoie.
  8. Nu risca să consumi ouăle cu termen depăşit sau al căror gălbenuş se împrăştie.
  9. Când cumperi alimente congelate, fă în aşa fel încât să ajungi cu ele acasă şi să le pui în congelator înainte ca ele să se dezgheţe.
  10. Verifică-ţi congelatorul odată la trei luni: s-ar putea să uiţi ce ai mai în spate. Scoate la consum ceea ce ai pus acolo de la ultima verificare.

PONT

Găteşti prea mult orez sau paste şi apoi le arunci? Obişnuieşte-te să cântăreşti ingredientele. Cantităţile corecte pentru un adult sunt aproximativ 60-75 g de orez şi 100 g de paste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu